Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 27/09/2019 (2)

Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 27/09/2019 (2)

Ο Ιάπωνας Ιταγιάκι στην 1η θέση
 37ος, ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» , μήκους 246 χιλιομέτρων , συνεχίζεται δυναμικά με τους υπεραθλήτές να καταφθάνουν στο Ζευγολατιό, που είναι το 29ο σημείο ελέγχου. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 102 χιλιόμετρα, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Ιάπωνας Ιταγιάκι Τατσούγια (Νο.201), ο Αμερικανός Μπίτερ Ζαχ (Νο.127) και o Ούγγρος Ταμάς Μποντί (No.367). Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη τριάδα τη χωρίζει μια διαφορά μόλις 3 λεπτών. Κάτι που εναλλάσσει διαρκώς τη πρωτιά.

Εξαιτίας ωστόσο, των πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, αλλά και του σχετικά υψηλού ποσοστού υγρασίας, οι αθλητές είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς και έχουμε αρκετές αποχωρήσεις ήδη από το 80ο χλμ.

Ακολουθεί η ανάβαση στο Σουληνάρι, όπου με τις ισχύουσες καιρικές συνθήκες αναμένεται να βοηθήσει, την υπερπροσπάθεια  των Σπαρταθλητών όπου καθώς πέφτει ο ήλιος, κατεβαίνει και η θερμοκρασία η οποία θα δροσίσει προς στιγμήν τους δρομείς!

Πέρυσι στο ίδιο σημείο είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τυφώνα «Ζορμπά», που έπληξε την Πελοπόννησο με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους που ξεπερνούσαν τα 100 χλμ. την ώρα, και την πλειοψηφία των δρομέων να υποφέρει από υποθερμία.

Από τις γυναικείες συμμετοχές, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Μασάνοβα Ιρίνα από τη Ρωσία  (Νο.28),  Τσουράνοβα Ράντκα (Νο.299) από την Τσεχία και η Μάρατζ Σουζάνα (Νο.294) από τη Ουγγαρία, οι δύο πρώτες μάλιστα, βρίσκονται στην 11αδα της γενικής κατάταξης. 

Η υπόλοιπη διαδρομή αποκτά  ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πρωτοπόρος Ιταγιάκι, θα επιχειρήσει να κρατήσει σταθερό το τέμπο του ώστε να παραμείνει πρώτος μέχρι την βάση βουνού. Από τις ελληνικές συμμετοχές, πρώτος είναι ο Μαυρογιάννης Παύλος και δεύτερος ο Τάσιος Γιώργος, ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Βλάχος.  

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Όλες τις εξελίξεις του 37ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ , έχετε την δυνατότητα να  παρακολουθήσετε- αναμεταδώσετε μέσω Livestreaming που θα μεταδίδετε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνδέσμου, www.spartathlon.gr.

Το Γραφείο Τύπου Δ. Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Sponsors 

Supporters

 

 

Described as the world's most grueling race, the Spartathlon runs over rough tracks and muddy paths (often it rains during the race), crosses vineyards and olive groves, climbs steep hillsides and, most challenging of all, takes the runners on the 1,200 meter ascent and descent of Mount Parthenio in the dead of night.
This is the mountain, covered with rocks and bushes, on which it is said Pheidippides met the god Pan.

Spartathlon is the event that brings this deed to attention today by drawing a legend out of the depths of history. The idea for its creation is belongs to John Foden, a British RAF Wing Commander. As a lover of Greece and student of ancient Greek history, Foden stopped his reading of Herodotus' narration regarding Pheidippides, puzzled and wondering if a modern man could cover the distance from Athens to Sparta, i.e. 250 kms, within 36 hours.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore