Δελτίο Τύπου 02-10-2017

Δελτίο Τύπου 02-10-2017

Το 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ολοκληρώθηκε με την  τελετή βράβευσης αθλητών και αθλητριών.  

 Το επετειακό, 35ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία έπειτα από την τελετή λήξης ,και την απονομή των βραβείων στους αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην πόλη της Σπάρτης. Δύο μέρες ύστερα από την λήξη του αγωνιστικού σκέλους της οργάνωσης -θεσμού , πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, εκεί από όπου δόθηκε η εκκίνηση, του αγώνα των 246 χιλιομέτρων που είναι η απόσταση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν επιτυχώς στο 35ο Σπάρταθλον.

Ο φετινός Νικητής του αγώνα, Λιθουανός Sorokin Alexandr, ο οποίος, αν και απουσίαζε καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Δεύτερος τερμάτισε ο Brunner Radek, από την Τσέχικη Δημοκρατία, ο οποίος άφησε στην τρίτη θέση  τον Νικόλαο Σιδερίδη από την Καβάλα,ο οποίος επίσης δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στις γυναίκες,πρώτη τερμάτισε η Patrycja Bereznowska, από την Πολωνία, και πίσω της ακολούθησαν η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna και η Niwinska Aleksandra  ,επίσης από την Πολωνία.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει η μεγάλη επιτυχία του Νικόλαου Σιδερίδη,που τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 400 αθλητές από 52 χώρες του κόσμου και ήταν και φέτος ο πρώτος Έλληνας που κάλυψε την απόσταση των 246 χιλ. Σε 22.58.41. Τον τερματισμό του Σιδερίδη ακολούθησαν ο Γεώργιος Τάσιος  και ο Χρήστος Μαυρίκιος με πολύ καλούς χρόνους, και στις γυναίκες η Γεωργία Μαντά απο την Αθήνα και η Γεωργία Μήτσιου από την πόλη της Κοζάνης. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα, συνέβαλαν θετικά, στην ομαλή διεξαγωγή του καθώς, είχαμε νέο ρεκόρ τερματισμών με 265 Αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους εντός του χρονικού ορίου των 36 ωρών.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Γεώργιος Καλαντζάκος συνεχάρη όχι μόνο τους τερματίσαντες, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν, και πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Οι αθλητές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πήραν μια γεύση, του τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία, υπό τους μοναδικούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Η φετινή διοργάνωση τελούσε και πάλι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο, όπου και θα λάβει χώρα το 36ο Σπάρταθλο το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του  Σεπτέμβρη του 2018 .

 

Για το γραφείο Τύπου

Του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore