Δελτίο Τύπου 2 - 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου 2 - 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σιδερίδης στην 3η θέση

Ο 35ος, ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων, Σπάρταθλον, μήκους 246 χιλιομέτρων, συνεχίζεται δυναμικά με τους υπεραθλήτές να καταφθάνουν στο Ζευγολατιό, όπου και είναι 29ο σημείο ελέγχου. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 102 χιλιόμετρα , και υπολείποντας 145 , αρχίζει να γίνεται αισθητή η πολυπόθητη νίκη.

Στις πρώτες θέσεις παραμένουν ο Λιθουανός Sorokin Alexandr (No. 216)  και o Brunner Radek ( No.187) από την Τσέχικη Δημοκρατία. Ακολουθούν, ο  Σιδερίδης Νικόλαος (Νο.14 ) στην 3η θέση , ο Zaborskiy Ivan (No. 280) από την Ρωσική Ομοσπονδία στην 4η θέση , ο Ούγγρος Rudolf Tamas στην 5η ( Νο.351) και ο  Βραζιλιάνος Cracco Junior Urbano Dario ( No.200) στην 6η.
Από τις γυναικείες συμμετοχές, 1η πέρασε στο 29ο σημείο ελέγχου η Patrycja Bereznowska από την Πολωνία, η οποία ήταν 1η στις 24 ώρες στο Μπέλφαστ.
Η υπόλοιπη διαδρομή αποκτά  ιδιαίτερο ενδιαφέρον , καθώς ο πρωτοπόρος Sorokin , όντας αθλητής πίστας , ενδεχομένως να αρχίσει να δυσκολεύεται μετά το 1ο 24ωρο , αλλά και η πορεία του Έλληνα , Σιδερίδη ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τον Ιταλό Bonfiglio Marco , μόλις 200 μέτρα πριν το σημείο ελέγχου.
Οι υπόλοιπες ώρες είναι καθοριστικές για την κόντρα μεταξύ Σιδερίδη και Bonfiglio , καθώς ο 2ος , όντας έμπειρος αθλητής υπεραποστάσεων και του συγκεκριμένου αγώνα, γνωρίζει καλά τη διαδρομή και τον εαυτό του και συνήθως επιταχύνει μετά τον Βουνό του Αρτεμισίου , υπολογίζοντας και τις καιρικές συνθήκες.
Παρόλα αυτά ο Σιδερίδης είναι αισιόδοξος και δήλωσε άνετος και εξέφρασε τη επιθυμία του να κάνει την υπέρβαση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα σε LiveStreaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

 

Για το Γραφείο Τύπου Του 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore