Δελτίο Τύπου 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκίνησε το 35ο Σπάρταθλον

Σήμερα το πρωί, κάτω από το Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως δόθηκε η εκκίνηση του 35ου Σπάρταθλον. Στη γραμμή της εκκίνησης του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων μήκους 246 χιλιομέτρων, βρέθηκαν 400 αθλητές και αθλήτριες,οι οποίοι αφού διέσχισαν την Ιερά Οδό εισήλθαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με δροσερό αεράκι και θερμοκρασία κατάλληλη για Σπάρταθλο.

Μετά τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, το τέμπο των αθλητών άνοιξαν τα μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν στον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, από το 13ο σημείο ελέγχου πρώτος πέρασε ο Λιθουανός αθλητής SOROKIN (no 216 ), δεύτερος ο  Zaborski (no.280 ) από τη Ρωσία  ενώ σε πολύ μικρή απόσταση ακολούθησε ο Τσέχος Duke και τέταρτος πέρασε ο Brruner Rudek ο οποίος ακολουθεί την ίδια τακτική αναμονής χωρίς όμως να χάνει την επαφή με την κεφαλή του αγώνα. Από τους Έλληνες αθλητές, πρώτος πέρασε ο Νίκος Σιδερίδης (no. ) ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση γενικής με πολλές δυνάμεις. Πίσω από την δεκάδα ακολουθούσε ο Πορτογάλος πρωταθλητής joao Oliveira ο οποίος φάνηκε αρκετά ξεκούραστος, χωρίς όμως να πιέζει ιδιαίτερα . Από πλευράς γυναικών προηγείται η Δανέζα Rex Stine η οποία έχει χτίσει σεβαστή διαφορά από την Sylvia Liubicks.

Ο αγώνας εξελίσσεται αμφίρροπος, καθώς οι αθλητές άρχισαν να δείχνουν τις προθέσεις τους με συνεχείς εναλλαγές στη γενική κατάταξη. Τις προσπάθειές τους αποζημιώνει η ομορφιά που παρουσιάζει το τοπίο στην παλιά Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου , όπως και το δροσερό αεράκι που πνέει από νωρίς το πρωί.

Αξίζει να αναφέρουμε τη συμβολή της Τροχαίας Περιστερίου στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με έντονη παρουσία στα επικίνδυνα σημεία διέλευσης των αθλητών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα σε LiveStreaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

  

Για το Γραφείο Τύπου Του 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore