Δελτίο Τύπου 28-09-2017

Δελτίο Τύπου 28-09-2017

Στις 7:00 το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου δίνεται η εκκίνηση του 35ου Σπάρταθλον, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως!
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί, 400 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, θα ξεκινήσουν κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως, με προορισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη. Σε λιγότερο από 15 ώρες, το 35ο Σπάρταθλον, ο ιστορικός αγώνας των 246 χιλιομέτρων ξεκινά για ακόμη μια χρονιά ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Μεγάλοι αθλητές από τον χώρο των Υπεραποστάσεων, δηλώνουν παρών στη φετινή διοργάνωση, όπως o ιταλός Μarco Bonfiglio, o Ιάπωνας δρομέας ishikawa yoshihiko που είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής των 24 ωρών του Belfast, μαζί με τον δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή του Μπέλφαστ τον Πολωνό αθλητή Bialobrzeski sebastian  και ο πολύς  Joao Oliveira από την Πορτογαλία που έχει κερδίσει το Σπάρταθλον του 2013 .  Από τις γυναίκες είναι η πρώτη και η δεύτερη Beresnowska και Nivinska και φυσικά η πολύ γνωστή στον χωρό των υπεραποστάσεων  Σύλβια Λιούμπικς, η οποία έχει τερματίσει 6 φορές τον αγώνα, εκ των οποίων οι δύο στην πρώτη θέση.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος 60 Έλληνες δρομείς, εκ των οποίων 4 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η Γεωργία Μήτσιου από την Κοζάνη, η οποία και φέτος θα δώσει την δική της μάχη για τον τερματισμό. Στην κατηγορία των ανδρών το παρών δίνουν και πάλι οι Μάριος Φουρνάρης με 14 τερματισμούς, ο Απολλώνιος Γκόγκος με 13, και ο Βορειοελλαδίτης Γιώργος Κρυστάλλης με 10. Ο Νίκος Σιδερίδης από την Καβάλα, που ήταν ο πρώτος περυσινός Έλληνας δρομέας , θα προσπαθήσει και φέτος να επαναλάβει τον περσυνό του στόχο.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής των 246 χιλιομέτρων, υπάρχουν συνολικά 74 σταθμοί ανεφοδιασμού που παρέχουν στους αθλητές νερό, ισοτονικά και τροφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Κατά την ενημέρωση των αθλητών, αθλητριών και συνοδών τους που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο Φοίνιξ (περιοχή Γλυφάδας) το Μέλος του Διεθνές Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»και τέως Πρόεδρος κ. Παπαδημητρίου αφού καλωσόρισε τους αθλητές ,έκανε την τεχνική ενημέρωση του αγώνα, παρουσιάζοντας τη διαδρομή, τα μέτρα ασφαλείας και τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους πριν τον καθορισμένο χρόνο κλεισίματος των σημείων ελέγχου. Ο κ. Παπαδημητρίου κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πώς το “Σπάρταθλον” είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων IAU και τέλος ευχήθηκε, καλή επιτυχία σε όλους και όλες.

Την προσπάθεια των αθλητών μέσα στο διήμερο που ακολουθεί, (29 και  30 Σεπτεμβρίου), μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.spartathlon.gr.

 
Για το Γραφείο Τύπου Του 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης

 


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore