Δελτίο Τύπου 03-10-2016

Δελτίο Τύπου 03-10-2016

Το 34ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία μετά από την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους αθλητές

Δύο μέρες μετά τη λήξη του αγωνιστικού μέρους του 34ου Σπάρταθλον, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Andrej Radzicowsky (no. 226) από την Πολωνία που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Δεύτερος ο Ιταλός Marco Bonfiglio (no. 367) και τρίτος ο Brunner Radek (no. 186) από την Τσεχία.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Αμερικανίδα Katalin Nagy (no. 356) η οποία μάλιστα τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Δεύτερη, η Pam Smith (no. 256) από την Αμερική και τρίτη η Maraz Zsuzsanna (no. 335) από την Ουγγαρία.

Από πλευράς Ελλήνων αθλητών, πρώτος ήταν ο Νίκος Σιδερίδης (no. 57) από την Καβάλα ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Δεύτερος Έλληνας ο Γιάννης Κουρκουρίκης (no. 43) από τη Θεσσαλονίκη και τρίτος ο Γιώργος Τάσιος (no. 52). Στις Ελληνίδες, πρώτη η Γεωργία Μήτσιου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δεύτερη η Άντζελα Τερζή από την Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του Σπάρταθλον, κος Παπαδημητρίου, συνεχάρη όχι μόνο τους πρωτεύσαντες αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές για την προσπάθειά τους, ενώ ανέφερε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικό είναι ότι όλοι τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Η φετινή διοργάνωση, τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, είχε την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράσταση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Χορηγός επικοινωνίας για το 34ο Σπάρταθλον ήταν η ΕΡΤ Α.Ε.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 οπότε και θα λάβει χώρα το «35ο Σπάρταθλον».

Απο το γραφείο Τύπου
Του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»


   


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore