Δελτίο Τύπου 29-09-2016

Δελτίο Τύπου 29-09-2016

30 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί δίνεται η εκκίνηση του 34ου Σπάρταθλον κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί, 400 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, εκκινούν κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως με προορισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη. Σε λιγότερο από 15 ώρες, το 34ο Σπάρταθλον, ο ιστορικός αγώνας των 246 χιλιομέτρων ξεκινά για ακόμη μια χρονιά ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

 Μεγάλοι αθλητές από τον χώρο των Υπεραποστάσεων δηλώνουν παρών στη φετινή διοργάνωση, όπως η γυναίκα με την καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση Katalin Nagy, ο νικητής του 2014 Ivan Cudin από την Ιταλία, ο νικητής του 2013 Joao Oliveira από την Πορτογαλία και η πολύ δυνατή αμερικανίδα Pam Smith.

Στον αγώνα συμμετέχουν επίσης 60 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Γιάννης Κουρκουρίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία με αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες Υπεραποστάσων, ο Γιώργος Κρυστάλλης που συμμετέχει στον αγώνα για 14η φορά και η Άντζελα Τερζή μαζί με την Αμαλία Ματθαίου που και φέτος θα δώσουν τη μάχη για τον τερματισμό κάνοντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Κατα μήκος της διαδρομής των 246 χιλιομέτρων, υπάρχουν συνολικά 75 σταθμοί ανεφοδιασμού (check points) που παρέχουν στους αθλητές νερό, ισοτονικά και τροφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Κατά την ενημέρωση των αθλητών, αθλητριών και συνοδών τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Φοίνιξ (περιοχή Γλυφάδα) ο Πρόεδρος του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» κ. Παπαδημητρίου αφού καλωσόρισε τους αθλητές, τους ενημέρωσε για την προετοιμασία και τη διαδρομή διεξαγωγής του αγώνα καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας και τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους πριν τον καθορισμένο χρόνο κλεισίματος των σημείων ελέγχου. Ο Διεθνής σύνδεσμος φρόντισε ο αγώνας να είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων IAU και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους.

Ο Δήμος Σπάρτης από την πλευρά του, δηλώνει πανέτοιμος για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την Παρασκευή το βράδυ τα καταστήματα της Σπάρτης θα παραμείνουν ανοικτά στα πλαίσια της «Λευκής Νύχτας», η Λέσχης ΛΕΦΩΣ θα παρουσιάσει τις εικόνες που θα τραβήξουν τα 21 διαπιστευμένα μέλη της στον φετινό αγώνα σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση απονομής επάθλων, που είναι ένα Κλαδί ελιάς και λίγο νερό από τον Ευρώτα ποταμό σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

Την προσπάθεια των αθλητών μέσα στο επόμενο διήμερο (30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου), μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.spartathlon.gr. Χορηγοί επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ Α.Ε. – Media Sponsors.

 

Απο το γραφείο Τύπου
Του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»


   


Χορηγοί 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore