Ανακοίνωση για Εμβολιασμούς και Συμμετοχές 2021 (Updated 22/07/21)

Ανακοίνωση για Εμβολιασμούς και Συμμετοχές 2021 (Updated 22/07/21)

Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως ορίζουν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Μετά απο νέες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτοκόλλα γίνεται επικαιροποίηση της παρούσας ανακοίνωσης με ισχύοντα τα παρακάτω:

 Όλοι οι εθελοντές, διοργανωτές θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα του 2021, προσκομίζοντας Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ.

Οι εθελοντές, διοργανωτές μπορούν να προσκομίσουν διαγνωστικό έλεγχο PCR test (τελευταίο χρονικά εντός 72-ωρών) το οποίο να έχει καταχωρηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο/ Κλιμάκιο στο οποίο έχουν διενεργήσει τον έλεγχο, ΜΟΝΟ όταν ισχυουν ένα απο τα παρακάτω:

  • για λόγους υγείας (επίσημα δικαιολογημένα απο ιατρό ή νοσοκομείο)
  • δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού (2η δόση)
  • ειδικής συμφωνίας μεταξύ κρατών

Οι αθλήτες και οι συνοδοί τους μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα 2021 προσκομίζοντας Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ ή με την προσκόμιση PCR test (τελευταίο χρονικά εντός 72-ωρών) το οποίο να έχει καταχωρηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο/ Κλιμάκιο στο οποίο έχουν διενεργήσει τον έλεγχο.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τα self-tests δεν γίνονται δεκτά.


Ο έλεγχος της εγκυρότητας των πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με την επίσημη εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας.

 Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα και δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

 

ΔΣ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Χορηγοί

  

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.