Vartalamidis Stratis

Vartalamidis Stratis
  • Ονοματεπώνυμο: Vartalamidis Stratis
  • ID: 5369
  • Φύλο: Άρρεν
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Εθνικότητα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία Γέννησης: 1972-05-29
Mini CV
Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη στις 29/05/1972. Μεγάλωσα με την οικογένειά μου στο Μανταμάδο, χωριό που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Λέσβου. Ο Μανταμάδος ανήκει στα πλέον επισκέψιμα μέρη του νησιού καθώς εκεί είναι χτισμένη η ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο γνωστός Ταξιάρχης του Μανταμάδου.
Μετά το σχολείο ακολούθησα σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατέχω πτυχίο Φυσικής Αγωγής και πτυχίο Φυσιοθεραπείας. Επίσης, είμαι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων και από το 2018 ασχολούμαι με τη διδακτορική μου διατριβή. Γνωρίζω τρεις ξένες γλώσσες και γραφή Braille για άτομα με προβλήματα όρασης.
Απ' την παιδική-σχολική μου ηλικία ασχολήθηκα με αρκετά αθλήματα όπως, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, ιστιοπλοϊα, θαλάσσιο σκι, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, σκι στο χιόνι, ναυαγοσωστική, καταδύσεις, αναρρίχηση κ.α.
Τον Οκτώβριο του 2013 έτρεξα τα πρώτα 6 χλμ της ζωής μου και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Αμέσως μετά ακολούθησε ο Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2014.
Με τις υπεραποστάσεις ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια. Πρώτη συμμετοχή ο "Πανελλήνιος Αγώνας 100 χιλιομέτρων" στην Ψάθα Αττικής στις 18/02/2017. Επόμενός μου αγώνας ήταν ο "19ος Ευχίδειος Άθλος" στις 12/05/2018 και ακολούθησε την ίδια χρονιά στις 26 Οκτωβρίου η συμμετοχή μου στον "4ο Αγώνα Δρόμου Αθανάτων" που συνδυάστηκε με πρόκριση-κλήρωση Σπαρτάθλου, με χρόνο 17 ώρες 18 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.
Είμαι 48 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Αγώνας #BIB Σ/Ε Χρόνος
2021 227 Τερματισμός 33:53:06

Χορηγός Επικοινωνίας 

 


Χορηγοί

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.