Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 07/10/2019

Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 07/10/2019

Το 37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ πέρασε στην Ιστορία με την τελετή βράβευσης αθλητών και αθλητριών.
Με την τελετή λήξης και τις απονομές των βραβείων στους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν στο “37ο Σπάρταθλον”, ο διεθνής αγώνας υπεραποστάσεων, πέρασε στην ιστορία. Μόλις δύο μέρες έχουν περάσει από την ώρα που ο φετινός νικητής του αγώνα TAMAS BODIS κατόρθωσε να φτάσει στην Σπάρτη καλύπτοντας την απόσταση των 246,6χλμ. σε χρόνο 23:29:32.

 Με την τελετή λήξης και τις απονομές των βραβείων στους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν στο “37ο Σπάρταθλον”, ο διεθνής αγώνας υπεραποστάσεων, πέρασε στην ιστορία. Μόλις δύο μέρες έχουν περάσει από την ώρα που ο φετινός νικητής του αγώνα TAMAS BODIS κατόρθωσε να φτάσει στην Σπάρτη καλύπτοντας την απόσταση των 246,6χλμ. σε χρόνο 23:29:32.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι αθλητές όλων των κατηγοριών, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν με επιτυχία στο 37ο Σπάρταθλον, παρόντος και του ΓΓ Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και της Δήμητρας Νάνου -Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Καταχειροκροτήθηκε ο νικητής  του αγώνα Tamas Bodis, κατά την διάρκεια της βράβευσής του από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Βαγγέλη Πολυμέρη, ο οποίος συγχαίροντάς τον, του είπε χαριτολογώντας «πως θα τον περιμένει και στο Σπάρταθλο του 2020»! Δεύτερος νικητής του αγώνα ήταν ο επίσης Ούγγρος, Zoltan Csecsei, ενώ την τρίτη  θέση κατέλαβε ο Τσέχος Brunner Radek .

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε  η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna 8η στη γενική κατάταξη, ενώ ακολούθησαν, η Ρωσίδα Masanova Irina και η Σλοβένα, Robnik Natassa.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Τάσιου, που τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 400 αθλητές από 50 χώρες του κόσμου,  καλύπτοντας  την απόσταση των 246 χιλ. Σε 26:33:47. 

Τον τερματισμό του Γιώργου Τάσιου, ακολούθησαν, οι  Παύλος Μαυρογιάννης   και  Δημήτρης  Μπαλλιάν  με πολύ καλούς χρόνους ,καταφέρνοντας και οι δυο να τερματίσουν μέσα στους πρώτους δέκα, καταλαμβάνοντας τη 9η και τη 10η θέση αντίστοιχα. 

Η Δόγκα στις Ελληνίδες. Στην κατηγορία των Ελληνίδων γυναικών, η Παναγιώτα Δόγκα τερμάτισε στην πρώτη θέση βαθύτατα συγκινημένη ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που την ανέμενε στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. 

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούσαν, συνέβαλαν αρνητικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς μόλις 197 δρομείς κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό του αγώνα, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές τους εντός του χρονικού ορίου των 36 ωρών!

 Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Βαγγέλης Πολυμέρης συνεχάρη όχι μόνο τους τερματίσαντες, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στον 37ο ιστορικό αγώνα. Επίσης πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μιά γεύση, ελληνικής φιλοξενίας, κάτω από μοναδικούς ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής. 

Για ακόμη μια χρονιά ο Ιστορικός αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελούσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, είχε την άμεση εποπτεία και έγκριση από την Διεθνή Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και όπως εδώ και αρκετά χρόνια, την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Μετά από τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες των αθλητών και αθλητριών, που για ακόμη μία χρονιά τράβηξαν οι εθελοντές φωτογράφοι της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, το ραντεβού όλων προγραμματίστηκε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη του 2020, που θα λάβει χώρα το 38ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ Βαγγέλης Πολυμέρης τόνισε πως:  «από την επομένη μέρα κιόλας  λήξεως του 37ου Ιστορικού αγώνα, ξεκινούν οι προετοιμασίες για το 38ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και ευχήθηκε καλή επιστροφή στις πατρίδες τους, σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες. 

 

Το Γραφείο Τύπου Δ. Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

 


Χορηγός Επικοινωνίας 

 


Χορηγοί

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.