Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 27/09/2019 (2)

Δελτίο Τύπου Αθήνα - Press Release Athens 27/09/2019 (2)

Ο Ιάπωνας Ιταγιάκι στην 1η θέση
 37ος, ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» , μήκους 246 χιλιομέτρων , συνεχίζεται δυναμικά με τους υπεραθλήτές να καταφθάνουν στο Ζευγολατιό, που είναι το 29ο σημείο ελέγχου. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 102 χιλιόμετρα, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Ιάπωνας Ιταγιάκι Τατσούγια (Νο.201), ο Αμερικανός Μπίτερ Ζαχ (Νο.127) και o Ούγγρος Ταμάς Μποντί (No.367). Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη τριάδα τη χωρίζει μια διαφορά μόλις 3 λεπτών. Κάτι που εναλλάσσει διαρκώς τη πρωτιά.

Εξαιτίας ωστόσο, των πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, αλλά και του σχετικά υψηλού ποσοστού υγρασίας, οι αθλητές είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς και έχουμε αρκετές αποχωρήσεις ήδη από το 80ο χλμ.

Ακολουθεί η ανάβαση στο Σουληνάρι, όπου με τις ισχύουσες καιρικές συνθήκες αναμένεται να βοηθήσει, την υπερπροσπάθεια  των Σπαρταθλητών όπου καθώς πέφτει ο ήλιος, κατεβαίνει και η θερμοκρασία η οποία θα δροσίσει προς στιγμήν τους δρομείς!

Πέρυσι στο ίδιο σημείο είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τυφώνα «Ζορμπά», που έπληξε την Πελοπόννησο με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους που ξεπερνούσαν τα 100 χλμ. την ώρα, και την πλειοψηφία των δρομέων να υποφέρει από υποθερμία.

Από τις γυναικείες συμμετοχές, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Μασάνοβα Ιρίνα από τη Ρωσία  (Νο.28),  Τσουράνοβα Ράντκα (Νο.299) από την Τσεχία και η Μάρατζ Σουζάνα (Νο.294) από τη Ουγγαρία, οι δύο πρώτες μάλιστα, βρίσκονται στην 11αδα της γενικής κατάταξης. 

Η υπόλοιπη διαδρομή αποκτά  ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πρωτοπόρος Ιταγιάκι, θα επιχειρήσει να κρατήσει σταθερό το τέμπο του ώστε να παραμείνει πρώτος μέχρι την βάση βουνού. Από τις ελληνικές συμμετοχές, πρώτος είναι ο Μαυρογιάννης Παύλος και δεύτερος ο Τάσιος Γιώργος, ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Βλάχος.  

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Όλες τις εξελίξεις του 37ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ , έχετε την δυνατότητα να  παρακολουθήσετε- αναμεταδώσετε μέσω Livestreaming που θα μεταδίδετε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνδέσμου, www.spartathlon.gr.

Το Γραφείο Τύπου Δ. Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Χορηγός Επικοινωνίας 

 


Χορηγοί

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.