F.A.Q.

 • Αρχική

F.A.Q.

 1. Ερ.: Πότε ξεκινά η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής;
 2. Ερ.: Χρειάζομαι κάποια προηγούμενη εμπειρία;
 3. Ερ.: Πως μπορώ να έχω πληροφορίες για την πορεία και τη διαδρομή του Σπάρταθλον ;
 4. Ερ.: Τί δικαιολογητικά έγγραφα πρέπει να προσκομίσω;
 5. Ερ.: Πόσο είναι το τέλος συμμετοχής στον αγώνα;
 6. Ερ.: Πότε θα ειδοποιηθώ για το αν η αίτησή μου έγινε δεκτή;
 7. Ερ.: Προσφέρετε κάποιο χρηματικό βραβείο στους διαγωνιζόμενους στο Σπάρταθλον αθλητές ;
 8. Ερ.: Πότε θα λάβω τα απαραίτητα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα;
 9. Ερ.: Χρειάζομαι ασφάλιση;
 10. Ερ.: Τι θα συμβεί άν εγκαταλείψω πριν από το τέλος του αγώνα ;
 11. Ερ.: Μπορώ να λάβω βοήθεια από την προσωπική μου υποστηρικτική ομάδα;
 12. Ερ.: Θα μπορώ να προμηθευτώ κάποια αναμνηστικά του αγώνα;
 13. Ερ.: Πόσοι αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα;
 14. Ερ.: Πως θα γίνει η επιλογή σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από 390 αιτήσεις συμμετοχής;
 15. Ερ.: Μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί το τέλος συμμετοχής;

Ερ.: Πότε ξεκινά η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής;

Η προθεσμία υποβολής (μόνο μέσω διαδικτύου) ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου και λήγει στις 25 Φεβρουαρίου. Θα υπάρχει άνεση χρόνου για την υποβολή αφού ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Επάνω

Ερ.: Χρειάζομαι κάποια προηγούμενη εμπειρία;

Το Σπάρταθλον είναι ένας εξαιρετικά σκληρός και μοναδικός αγώνας. Προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του αγώνα είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ορισμένες προϋποθέσεις συμμετοχής. Λεπτομερή περιγραφή αυτών των προϋποθέσεων μπορείτε να βρείτε στην στη σελίδα των προϋποθέσεων.
Επάνω

 

Ερ.: Πως μπορώ να έχω πληροφορίες για την πορεία και τη διαδρομή του Σπάρταθλον;

Παρακαλώ δείτε τη σελίδα της διαδρομής.
Επάνω

Ερ.: Τί δικαιολογητικά έγγραφα πρέπει να προσκομίσω;

Τα δικαιολογητικά έγγραφα είναι σχετικώς απλά και περιλαμβάνονται στην αίτηση συμμετοχής. Αυτή περιλαμβάνει μία δήλωση του αθλητικού σωματείου στο οποίο ανήκετε, μια ιατρική γνωμάτευση και δύο φωτογραφίες διαβατηρίου. Επίσης φωτοτυπίες από τα πιστοποιητικά επιδόσεών σας σε προηγούμενους αγώνες που αποτελούν προϋπόθεση της συμμετοχής σας.
Επάνω

Ερ.: Πόσο είναι το τέλος συμμετοχής στον αγώνα;

Το τέλος για τους μονίμως διαμένοντες στην Ελλάδα Ελληνες αθλητές είναι 300€ Στο ποσό αυτό περιέχονται: το δικαίωμα συμμετοχής, διατροφή στη διάρκεια του αγώνα και μετακινήσεις όπου και όταν χρειασθεί και δωρεάν συμμετοχή του αθλητή στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.
Επάνω

Ερ.: Πότε θα ειδοποιηθώ για το αν η αίτησή μου έγινε δεκτή ;

Μετά την προθεσμία υποβολής όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα λάβετε επιβεβαίωση.
Επάνω

Ερ.: Προσφέρετε κάποιο χρηματικό βραβείο στους διαγωνιζόμενους στο Σπάρταθλον αθλητές ;

Ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον» είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο που διοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το Νόμο και έχει έδρα του την Αθήνα. Τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του. Υποστήριξη σε μετρητά, εφόδια και υπηρεσίες για τη διοργάνωση του ίδιου του αγώνα προέρχονται από χορηγούς ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων καθώς και ιδιωτών. Κανένα χρηματικό βραβείο δεν προσφέρθηκε σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του Συνδέσμου. Η διεθνής υποστήριξη του αγώνα υπήρξε ένα φαινόμενο και οι αθλητές ξανάρχονται λόγω του καθαρού θρύλου και της φιλοξενίας που προσφέρεται από τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους πολίτες της χώρας.
Επάνω

Ερ.: Πότε θα λάβω τα απαραίτητα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα ;

Ορισμένες πληροφορίες θα λάβετε με την επιστολή επιβεβαίωσης της αποδοχής της αίτησής σας. Όλα τα άλλα όπως: κρατήσεις δωματίων, ταυτότητα, αριθμοί αγώνα και άλλες πληροφορίες θα σας δοθούν κατά την επίσημη εγγραφή στην Αθήνα,
Επάνω

Ερ.: Χρειάζομαι ασφάλιση ;

Υπάρχει μία δήλωση απαλλαγής του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» από την ευθύνη τραυματισμού ή απώλειας προσωπικών αντικειμένων. Στην εποχή μας είναι φυσικό για έναν τυπικό ταξιδιώτη να ασφαλίζεται πριν εγκαταλείψει τη χώρα του, έτσι είναι λογικό για ένα δρομέα να υπολογίζει ένα τέτοιο πακέτο. Η ασφάλιση γίνεται, στις περισσότερες χώρες, από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Μερικά μάλιστα προσφέρουν πακέτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αθλητών.
Επάνω

Ερ.: Τι θα συμβεί αν εγκαταλείψω πριν από το τέλος του αγώνα ;

Εάν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον αγώνα ή αποκλειστείτε για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να υπογράψετε μία δήλωση και να παραδώσετε τον αριθμό σας σε κάποιον αξιωματούχο του αγώνα. Το προσωπικό του Σπάρταθλον είναι υποχρεωμένο να σας εξασφαλίσει την προώθηση στο ξενοδοχείο στη Σπάρτη. Εάν έχετε ανάγκη από ιατρική φροντίδα αυτή θα σας παρασχεθεί από τους υπεύθυνους του αγώνα.
Λεπτομέρειες για την εγκαταλείψη και τον αποκλεισμό μπορετε να βρειτε στους Κανόνες και Κανονισμοί του Αγώνα.
Επάνω

Ερ.: Μπορώ να λάβω βοήθεια από την προσωπική μου υποστηρικτική ομάδα;

Όλοι οι δρομείς μπορούν να λάβουν βοήθεια από μία επισήμως δηλωμένη υποστηρικτή ομάδα ή συνοδό, αλλά μόνο στα ειδικώς υποδεικνυόμενα σημεία ελέγχου. Ο δρομέας θα πρέπει να δηλώσει τον/την υποστηρικτή του κατά τη διάρκεια της εγγραφής του στην Αθήνα καθώς και τον αριθμό του αυτοκινήτου, ώστε να εκδοθεί ειδική άδεια (Δεν επιτρέπονται ποδήλατα και μοτοσικλέτες).
Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους Κανόνες και Κανονισμοί του Αγώνα.
Επάνω

Ερ.: Θα μπορώ να προμηθευτώ κάποια αναμνηστικά του αγώνα ;

Επικοινωνήστε με τον Διεθνή Σύνδεσμο Σπάρταθλον.
Επάνω

Ερ. Πόσοι αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα;

Θα γίνουν δεκτοί συνολικά μέχρι 390 αθλητές.
Επάνω

Ερ.: Πως θα γίνει η επιλογή σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από 390 αιτήσεις συμμετοχής;

Όσοι αθλητές έχουν επίδοση καλύτερη κατά τουλάχιστον 25% σε κάποια από τις επιδόσεις που περιέχονται στις ΄΄Προυποθέσεις Συμμετοχής΄΄ θα γίνονται οπωσδήποτε δεκτοί. Για όλους τους λοιπούς αθλητές θα γίνει κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο αριθμός των 390. Οσοι αθλητές δεν κληρωθούν να συμμετάσχουν, θα μπουν σε Λίστα Αναμονής με τη σειρά που θα κληρωθούν. Ειδικά για τους Ελληνες αθλητές θα ακολουθηθεί η ίδια αλλά ξεχωριστή διαδικασία ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των 50 συμμετοχών.
Επάνω

Ερ.: Μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί το τέλος συμμετοχής;

Το αργότερο μέχρι 20 Ιουνίου. Οσοι από τους αθλητές που έγιναν δεκτοί δεν το καταβάλουν εγκαίρως, ακυρώνονται και η θέση τους θα καλυφθεί από τη Λίστα Αναμονής σύμφωνα με τη σειρά της κλήρωσης.
Επάνω

 


Χορηγός Επικοινωνίας 

 


Χορηγοί

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.